měšťanský dům

Měšťanský dům tvoří půdorys písmene L, přičemž do ulice ústí hlavní část domu a na ní navazuje kratší dvorní křídlo. Hlavní část domu je kryta sedlovou střechou s novými betonovými taškami. Také dvorní křídlo má sedlovou taškovou střechu, avšak její hřeben je kolmý k hlavní budově. Jižní uliční průčelí je čtyřosé. První osu zleva vyplňuje hlavní vstup tvořený segmentově zaklenutým vjezdem, s klasicistními, dřevěnými, dvoukřídlými vraty kombinované konstrukce. Jejich lícová strana je ve dvou spodních třetinách pobita prkny v horizontálním směru a v horní třetině prkny ve tvaru vějíře. Druhá osa zleva je okenní, avšak zazděná, na fasádě zůstal pouze obrys původní štukové pasparty. Všechny zbylé osy jsou vyplněny dvojitými, dvoukřídlými okny, s šestitabulkovým členěním. Okna, lemovaná hladkými štukovými paspartami, jsou osazena v líci fasády. Plocha uličního průčelí je horizontálně členěna lehce zvýrazněným soklem, profilovanou kordonovou římsou a je zakončena profilovanou korunní římsou. Pod zazděnou okenní osou je k fasádě přisazena kamenná lavička na ozdobných nohách. Východní štítová zeď je omítaná, ale místy prosvítá její smíšené zdivo. Tato zeď není prolomena žádným otvorem. Severní průčelí je členěné dvorním křídlem, které předstupuje hlavní část domu o šířku jedné okenní osy. Hlavní část domu je ze dvora pouze jednoosá. V přízemí je prolomen segmentový vjezd s dvoukřídlými, svlakovými vraty a nad ním je v líci fasády osazeno obdélné, dvojité, dvoukřídlé okno, s ven otvíravými vnějšími křídly. Západní zeď dvorního křídla je také jednoosá, přičemž v obou podlažích jsou v líci fasády osazena typově stejná okna, tedy dvojitá, trojkřídlá, s devítitabulkovým členěním a horní ventilací. Severní část dvorního křídla má v přízemí pravoúhlý vstup a v patře malý rohový balkon, chráněný střechou dvorního křídla. Celé dvorní průčelí bylo v době dokumentace rekonstruováno.