chlév II.

Stavba z kamene a smíšeného zdiva na obdélném půdorysu mezi V a Z křídlo dvora, zakrytá sedlovou střechou, na Z straně zakryta vlnitým eternitem, za nadezdívkou s eternitovými šablonami, na východní straně je střecha zřícena. Přesahující střecha u obou průčelí nesená vodorovnými trámy s okosenými boky, zakrytí dřevěnou profilovanou římsou dochováno ve zbytcích. Vnější průčelí člení původní ležatá okna v kamenném ostění s provlékanými mřížemi (různé typy, tj. ostění zřejmě druhotně užitá), dále novodobě upravená chlévní okna a vstupy. Zhruba uprostřed je stlačeným obloukem zaklenutý vjezd do dvora - portál s patníky, profilovanými patkami zaklenutí a s klenákem, zaklenutí s rytými rámy, vrata (vnější a vnitřní) se nedochovala. Průjezd zaklenut dvěma poli placek do klenebních pasů. Dvorní průčelí vpravo od průjezdu se 6 okny a 2 vstupy, segmentový záklenek zachován jen u 1 vstupu, další nadpraží jsou rovná, dobetonovaná. Tři osy zprava se zřícenou střechou. V interiéru chlévy zaklenuté cihelnou plackou do klenebních pasů, s výsečemi. Vlevo od průjezdu je 7 os, z toho 3 okna a 4 vstupy, z nich jeden na schody do prostoru půdy. Při průjezdu je široké okno segmentem zaklenuté, zleva nad 3 osami chybí ze 2/3 krytina - vlnitý eternit.