chlév III.

Západní křídlo – chlévy, v jižní části kamenná ohradní zeď. Rozměrný chlév je postaven na obdélném půdorysu, zděný z kamene, novodobá přestavba je cihelná. Jižní strana se strmou sedlovou střechou. Severní s novodobou sedlovou střechou s mírným sklonem, z velké části zborcenou, krytina obou částí z vlnitého plechu, zejména severní část je značně poškozena. Jižní štít do dvora se širokou nadezdívkou členěný obdobně, jako u obytné části, s podávacím, segmentem zaklenutým otvorem do půdy, v ose přízemí průčelí je zazděný segmentový vjezd, po stranách dvě ležatá okénka v kamenném ostění. Severní štítové průčelí vně dvora v dolní části z kamenného zdiva, novodobá nástavba je cihelná. V ose zvýšeného přízemí (rampa ve zbytcích) byl segmentem zaklenutý vjezd zazděn a ponechán vstup, vlevo novodobé okno, stejně ve štítu. Dvorní průčelí s 8 osami, otvory novodobě upravené. Zleva široký obdélný vjezd a dvě ležatá obdélná okna. V části s novodobou střechou 4 okna a uprostřed vstup s nadsvětlíkem.