Arcibiskupský seminář s kostelem sv. Vojtěcha

Mohutný solitérní objekt v neoklasickém stylu svými křídly uzavírá rozsáhlý dvůr, do jehož středu byl současně vystavěn kostel sv. Vojtěcha. Budova výraznou siluetou završenou kopulí seminární kaple, odkazující k předloze Svatopetrského chrámu v Římě, se hlavním průčelím obrací směrem k Vítěznému náměstí a zaujímá významné postavení v urbanistické struktuře lokality. Součástí areálu je 1) budova Arcibiskupského semináře - Katolické teologické fakulty čp. 676, 2) kostel sv. Vojtěcha, pozemek p.č. 685, 3) zázemí budovy s anglickými dvorky a oplocením, s pozemky č. 686/1, 686/2 a 686/3, 4) seminární dvory a zahrady s pozemky 687 a 688 a dále soubor 6 předmětů z mobiliáře a výzdoby budovy arcibiskupského semináře v Dejvicích z meziválečného období.