zámek

Zámek je jednopatrová, rokokově upravená trojkřídlá budova s mansardovými střechami, obklopená parkem, přístupná od severu čestným nádvořím. Obě hlavní průčelí jsou pravidelně komponovaná a gradují uprostřed dvoupatrovými rizality. Severnímu rizalitu dominuje mohutný pískovcový edikulový portál s půlkruhovým vjezdem a zdvojenými toskánskými sloupy po stranách, které nesou nad úseky klasického kladí balkon s dekorativním mřížovým zábradlím a postranními pilířky s figurálními plastikami. Zahradnímu průčelí dominuje prohnutý trojosý rizalit členěný pilastry ve vysokém řádu, završený trojúhelným štítem s aliančním korunovaným znakem Kinských, zapojeným do bohatého reliéfu s militáriemi. Hlavním akcentem průčelí otevřeného do parku je architektura složitě komponovaného víceramenného schodiště, které trojosou arkádou podpírá balkon před sálem v pianu nobile. Schodiště je opatřeno kamennými balustrádami, centrální kovanou mříží balkonu a bohatou sochařskou výzdobou. Nádvoří sevřené mezi zámeckými křídly je pravidelně komponované, opět s centrální gradací hmot, v přízemí podtržené prosklenou trojstrannou arkádou. Piano nobile členěné toskánskými pilastry se do dvora otevírá velkými segmentovými okny. Nádvoří, tvořící terasu nad terénem zahrady, je uzavřeno oplocením z kovových mřížových polí mezi zděnými pilíři a je přístupné zvenčí stočeným kamenným schodištěm. K severnímu průčelí zámku přiléhají po obou stranách křídla čestného dvora.