kaple Panny Marie

Kaple stojí uprostřed svažité návsi.Jednoduchá zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu se zúženou půlkruhovou apsidou, orientována k východu. Exteriér: Zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu se zúženou půlkruhovou apsidou, orientována k východu. V ose vstupního západního průčelí je prolomen hluboký obdélný vstup s kamenným neprofilovaným ostěním a širokým překladem odděleným půlkruhovým nadpražím. Vstup je na vnitřním líci ostění osazen dřevěnými dvoukřídlými dveřmi, v dolní polovině dvě obdélné reliéfní výplně, v horní polovině ploché balustrové příčky. Nadpraží je uzavřeno jednoduchým oknem v dřevěném rámu, paprsčitě uspořádané příčky, proskleno čirým sklem. Vstup je zasazen do velmi hluboké špalety půlkruhově vyklenuté vysoko nad nadpraží, špalety se rozestupují. Plochu průčelí vymezuje široký lizenový rám, jehož vertikály jsou výrazně širší než úzká horizontála. V úrovni překladu portálu dělí průčelní stěnu mohutná profilovaná římsa krytá esovkami. Římsa obíhá celou hmotu kaple. Průčelí ukončuje vysoká čtyřstupňová korunní římsa krytá esovkami. Zpoza římsy vyrůstá mírně převýšený trojúhelníkový štít s hranolovými výstupky u paty štítu (vystupují z hmoty štítu) i ve vrcholu. Výstupky ukončuje sedlová stříška krytá rovněž esovkami, stejnou krytinou je pokryta i hrana štítu. V ose štítu je prolomen malý kruhový otvor s úzkou hladkou šambránou, pod otvorem je umístěno obdélné reliéfní pole se škrábaným orámováním, horní hrana je ve středu půlkruhově vyklenuta. Pole vybíhá od korunní římsy, plocha je dnes bez výzdoby, původně snad mohlo nést malbu. Boční stěny kopírují členění průčelí, plocha je vymezena lizenovým rámem, stěnu dělí profilovaná římsa krytá esovkami. Mezi římsou a horizontálou lizenového rámu je prolomeno obdélné, půlkruhově ukončené okno, vnější část špalety zkosená. Stěnu ukončuje vysoká čtyřstupňová profilovaná podstřešní římsa pokračující i na stěnu závěru. Závěr mírně zúžený v podobě půlkruhové apsidy, stěny hladké, dělené zmíněnými římsami, v ose apsidy je prolomeno hluboké kruhové okno s kolmými špaletami, bez výplně. Kapli ukončuje sedlová střecha, nad apsidou půlkuželová, krytá plechem. Ze středu hřebene střechy lodi vyrůstá otevřená sloupková šestihranná zvonička zakončená drobnou cibulovou stříškou krytou plechem, ve vrcholu plochý kříž. Hmota kaple stojí na kamenném obíleném soklu vyrovnávajícím nerovnost terenu.