sloup se sochou Archanděla Michaela

Barokní sloup se sochou sv. Michaela Archanděla dosahuje celkové výšky asi 4,5 metru. Vrcholová pískovcová figurální plastika v životní velikosti, vysoká asi 1,5 metru a komponovaná čelně k divákovi, představuje světce s klasickými atributy jako okřídleného rytíře v brnění a helmě, stojícího na poraženém ďáblovi s taseným pozlaceným plamenným mečem v pravé ruce nad hlavou. V levé ruce drží světec štít, na kterém je vyveden latinský nápis: „QUÍS VT DEVS“ (Kdo je jako Bůh?). Vrcholová plastika je umístěna na vrcholu hladkého válcového žulového sloupu s profilovanou hlavicí i patkou. Sloup je postaven na hranolovém žulovém podstavci s horní profilovanou krycí deskou a profilovanou patkou. Stěny podstavce jsou zdobeny obdélnými vpadlými rámci s projmutými rohy. V rámci na přední straně jsou pod dochovaným slepým otiskem oválného štítku vysekány datace „1830“ a „1927“. Podstavec objektu je postaven na dvou stupních, složených z žulových kvádrů.