socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercovém stupňovitém podstavci je umístěn hranolový sokl s profilovanou patkou a mohutnou římsovitou krycí deskou. Jednotlivé plochy soklu jsou členěny tesanými vpadlými výplněmi kazulového tvaru. Do čelní strany byla dodatečně osazena na železné skoby oválná mramorová deska se znakem knížecího rodu Metternichů. Uprostřed desky je erb, kolem nápis: “CAMERER / ANNO 1705 / DER R?K?M?WIRCKL” (čteno zleva nahoru), po obvodu desky nápis: “H DER HERSCH KONIGS W PHILIPPS CARL DES H?R?R?G?V? METERNICH WI NENBURG V PEILSTEIN”. Na krycí desce je osazen nižší soklík, na něm na plintu socha sv. Jana Nepomuckého v nadživotní velikosti v tradičním ikonografickém pojetí. Socha v mírném kontrapostu s nepatrně nakročenou pravou nohou. Světec má na hlavě biret a kolem hlavy svatozář, dnes dochovanou pouze fragmentárně. Na předloktí levé ruky drží crucifix, spodní část kříže přidržuje pravou rukou. Socha je pískovcová, sokl včetně podstavy žulový. Sokl je sesazen ze dvou částí s patrným spárořezem. Na povrchu sochy se nacházejí zbytky vápenných nátěrů. Nad erbem na čelní straně je otvor po osazení kovového ramínka, které se nedochovalo.