hlavní budova s čekárnou

Výpravní budova je tvořena na západní straně podsklepenou částí s čekárnami obdélného půdorysu o dvou nadzemních podlažích, ukončenou polovalbovou střechou s plechovou krytinou. Jižní fasáda o rozvrhu okenních os 2+2+2 je na straně k příjezdové cestě zvýrazněna ve středu mírně vystupujícím dvouosým rizalitem, ukončeným atikovým štítem tvaru půloblouku s bočními pilíři, v ploše s děleným termálním oknem a v přízemí jedním širokým děleným oknem. Vstup je prolomen v přízemí levé krajní osy. Okna a dveřní otvory jsou v přízemí ukončeny segmentovými záklenky, v úrovni podlaží jsou pravoúhlá trojkřídlá. V úrovni druhého podlaží jsou nároží zaoblena. Západní štítová fasáda je v přízemí trojosá se segmentově ukončenými okénky záchodů. V patře je jedno obdélné okno ve střední ose a nápis Grosswasser. Severním směrem navazuje na přízemí krátký úsek zdi s druhotně zazděným bočním vstupem na první nástupiště kryté verandy. Část budovy s výpravnou je oddělena vstupní chodbou na jižní straně s hlavním vstupem, rámovaným předsazenou sloupovou edikulou, ukončenou sedlovou stříškou s dekorativně provedenými tříčtvrtečními polosloupky a dvakrát odstupňovaným atikovým štítem s děleným oknem tvaru lichoběžníku, přirozeně osvětlujícím prostor chodby. Na část s čekárnami a středovou krytou chodbu navazuje část budovy s výpravnou na půdorysu zkráceného obdélníka, podsklepenou o dvou nadzemních podlažích. Delší fasády o třech okenních osách jsou v přízemí a celém druhém podlaží obdélná dvoukřídlá šestitabulková. Okna v přízemí jsou převýšená pravoúhlá, v pravé krajní ose a na severní straně v levé krajní ose osazena okna vícekřídlá. Ve střední ose přízemí severní fasády je osazeno široké sdružené okno s dvojím dělením do tvaru písmene T. Vyvýšený vstup ve střední ose jižního průčelí je osazen novotvarem dvoukřídlých dveří s nadsvětlíkem. Na severní straně k nástupišti je v pravé krajní ose situován vstup do místností výpravny.