kostel Nanebevzetí Panny Marie

Volně stojící zděná, omítaná, orientovaná stavba s polygonálně uzavřeným presbyteriem, k jehož severnímu boku přiléhá sakristie a na západě hranolová věž. Střecha věže tvaru osmibokého jehlance pobitá plechem, ostatní střechy valbové, kryté bobrovkami. Věž čtyřboká, dělená římsami na 4 nestejně vysoká pořadí. V přízemí portál, v ostatních patrech okna, v posledním patře půlkruhově zakončená s podokenní římsou na vystupujícím parapetu mezi nárožními pilastry se sokly. Hlavní římsa se uprostřed zalamuje a rámuje pětiúhelné štíty. Loď obdélná s hlavní římsou a lizénovými rámy, ze stran osvětlována trojicemi vysokých štíhlých segmentově zakončených oken v plochých šambránách. Pod středním oknem vždy nízký pravoúhlý vstup. Presbyterium stejně vysoké, užší, členěné lizénovými rámy, hlavní římsou a okny v šambránách jako loď. K severnímu boku přiléhá obdélná sakristie rovněž s lizénovými rámy kolem stěn, s ležatým obdélným oknem v šambráně k východu a pravoúhlým vstupem k severu.