Kabelíkův mlýn

Kabelíkův mlýn se nachází asi 2 km jižním směrem od obce Sedlice při staré cestě do Radomyšle. Areál mlýna je tvořen na severní straně budovou skládající se z obytného stavení s navazující mlýnicí. Budova je situována ve svahu, takže na severní straně je přízemí a do dvora se jedná o patrovou budovu. Na jižní straně areálu je hospodářská budova na protáhlém obdélném půdorysu. Hospodářská budova je tvořena stodolou a chlévy. Na JV areálu stávala kolna, která byla zbořena a místo ní se zde nacházejí drobné přístavky a přístřešky, které jsou bez památkové ochrany. Hranice na východní straně areálu je tvořena plotem z pletivy a vstupní brankou, jenž jsou rovněž bez památkové ochrany. Na západní straně areálu se nachází náhon zásobující mlýn, který je dnes nefunkční, z větší části je zasypán zeminou. Za náhonem se nachází dřevěný plot, který je na nechráněném pozemku a bez památkové ochrany. Obytná část mlýna slouží k rekreaci, mlýnice už neslouží původní funkci.