špýchar

V areálu bývalého hospodářského dvora zámku (dnes místního zemědělského družstva) se nachází na obdélném půdorysu budova špýcharu. Je situována při východní straně areálu a zaujímá celou šíři dvora. Budova je zastřešena sedlovou střechou s novou taškovou krytinou. Na špýcharu se dochovaly torza psaníčkových sgrafit. Dvorní fasáda s kamenným portálem a s aliančním Štemberským znakem nad portálem. Památková ochrana se vztahuje na špýchar bez pozemku st.parc.č. 1/2. Budova přízemního špýcharu se nachází na protáhlém obdélném půdorysu. Budova je zastřešena sedlovou střechou s novou taškovou krytinou. Ve střešní rovině se nachází sedlový dřevěný vikýř. Před dvorní západní fasádu je předsazen přístřešek s kovovým schodištěm - přístřešek i schodiště je bez památkové ochrany. Pouze východní fasáda je kompletně opatřena novodobou omítkou, na severním a západním průčelí jsou omítky starší.Na těchto fasádách se pod svrchní, patrně barokní, místy opadanou omítkovou vrstvou objevila na několika místech psaníčková sgrafita. Dvorní průčelí s portálem a se zbytky psaníčkových sgrafit je orientováno k západu. Fasáda nyní hladká, s torzy psaníčkových sgrafit a je ukončena fabiónovou korunní profilovanou římsou. Jižní polovina fasády je bez omítky, je zde přiznáno cihelné zdivo. Fasáda je členěna okenními a dveřními otvory, které jsou prolomeny nahodile. Téměř ve středu je umístěn původní vstup v kamenném portálu s profilací a uchy. V portálu jsou dvoukřídlé dveře, které mají kombinovanou konstrukci - svlakovou a rámovou. Nad portálem je umístěn alianční Štemberský znak a letopočet 1687 (v této době byla provedena úprava špýcharu). Ostatní fasády hladké členěny okenními a dveřními otvory. Okna ve špaletě, s mříží v exteriéru. Podélná východní fasáda je ukončena fabiónovou římsou. V době dokumentace nebyl špýchar zpřístupněn.