výklenková kaple sv. Linharta

Kaple se nachází západním směrem od obce Stožice, na rozcestí na Křepice a Pražák. Zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu, orientovaná k východu. Hranolový korpus, vycházející z podoby pilířkových božích muk, je rozdělen prostou hranolovou římsou na dvě části, menší horní a větší dolní. V ose dolní části východní stěny je prolomen obdélný segmentový výklenek uzavřený dřevěnými dvířky s pletivem, osazený obrazem sv. Linharta. Výklenek je rámován profilovaným štukovým rámem, hrubá parapetní římsa. Plocha stěny je vymezena hladkou nárožní lizenou. Horní část stěny je vymezena hladkým lizenovým rámem, jeho horní horizontálu tvoří profilovaná podstřešní římsa, obíhající celou hmotu kaple. Vzniklou vpadlinu vyplňuje štukový nápis "Sv. Linharte oroduj za nás!" a malé terčíky v rozích. Dolní část jižní stěny zdobí hrubě omítaná "výplň" s prohnutými rohy. V horní části mělký segmentový výklenek s dřevěným rámem a dvířky s pletivem. Mírně odsazené zaoblené nároží. Východní a severní stěna shodná, výklenek v západní stěně nahrazuje vpadlina se štukovým letopočtem 1907 a křížem. Profilovaná a fabionová podstřešní římsa nese jehlancovou cihlovou omítanou střechu. Korpus kaple stojí na hladce omítaném soklu připojeném oblounovou římsou.