kostel Jména Panny Marie

Volně stojící jednolodní neorientovaný kostel se štítem obráceným ke komunikaci. Stavba na obdélníkovém půdorysu je zděna z lomového kamene, omítnutá. Loď má typické trojdělení, na jižní straně je uzavřena zúženým pravoúhlým presbytářem se zaoblenými rohy. V ose presbytáře, na jižní straně později přistavěna sakristie krytá pultovou střechou, s bočním vstupem. Na severní straně představena hranolová věž. Společně s bočními křídly, do nichž jsou umístěna schodiště na kůr a do krovu, tvoří plastické průčelí. Hlavní vstup do kostela situován centrálně. Věž je završena jednoduchou střechou ve tvaru štíhlého čtyřbokého jehlanu s okosenými rohy, je zakončena makovicí s korouhvičkou. Plochu střechy krytou břidlicí přerušuje na každé ze čtyř stran malý vikýř ve tvaru trojúhelníku.Loď je zastřešena valbovou střechou, která se nad presbytářem přizpůsobuje tvaru půdorysu. Střecha je chráněna dřevěným šindelem a dodatečně položenou plechovou krytinou. Fasádu člení jednoduché architektonické prvky - profilovaná korunní římsa, mělce tvarovaný omítnutý sokl a okenní osy (východní a západní strana šesti a čelní strana třemi). Nad vstupem je umístěna kamenná deska s německým nápisem lemovaná lištovou šambránou. Vedle vstupu je z každé strany osazena kamenná deska - první s nápisem " Unter Gr. Fursst bisshoflich Durch [---] Joseph Christian von Hohenlohe" a druhá s datem založení stavby: " Grundstein im Jahr 1808". Venkovská klasicistní architektura postavena v letech 1808 až 1809 ( základní kámen položen 20. 6. 1808 a dostavěný kostel vysvěcen 24. 9. 1809) se vzácně dochovala s hodnotným mobiliářem z 19. století. Víko křtitelnice, křišťálový lustr a větší zvon jsou již movitými kulturními památkami.