židovský hřbitov

Židovský hřbitov téměř čtvercového půdorysu je ohraničen ze všech stran ohradní zdí. Hřbitov je orientovaný ve směru V-Z. Plocha hřbitova je zatravněna, uprostřed se středovou cestou rozdělující hřbitov na severní a jižní část, která je v západní části lemována vzroslými listnatými stromy. V SZ části se rovněž nacházejí vzrostlé stromy. Uprostřed západní zdi stojí márnice s trojúhelným průčelím a se sedlovou střechou. Na hřbitově se nachází kolem 480 náhrobků - starší kamenné náhrobky barokního a klasicistního typu a mladší novější vícedílné náhrobky poemancipačního typu z počátku a první třetiny 20. století. Jednotlivé náhrobky jsou orientované k západu a jedná se spíše o samostatné náhrobky, vyjímečně sdružené. V přední části hřbitova se nacházejí starší náhrobky, v zadní části jsou novější z 20. století. Na hřbitově se dochovaly náhrobky členů rodiny Fürthů - židovští podnikatelé stáli u zrodu pověstné strakonické výroby fezů – první továrnu na fezy tu založil roku 1811 Wolf Fürth. V SZ rohu hřbitova se nachází studna s kovovou pumpou.