kaple Nejsvětější Trojice

Drobná čtvercová stavba při jižní straně ulicové návsi. V ose vstupního severního průčelí je prolomen valený vstup se zaklenutím zvýrazněným profilovanou římsou. Jinak hladké průčelí člení mezi vstupem na nárožím hladký pilastr zakončený profilovanou hlavicí v úrovni letopočtu. Pilastry mohly dříve nést kladí? Průčelí ukončuje dvojitá vyžlabená a oblounová podstřešní římsa. Boční stěny i stěna závěru jsou bez otvorů, členěné shodně jako průčelí dvěma pilastry a podstřešní římsou. Kapli uzavírá velmi nízká základna jehlancové střechy krytá taškami. Z jejího vrcholu vyrůstá hranolová zvonice prolomená na každé straně vysokým valeným prostupem. Severní a jižní stěna přechází do hladkého trojúhelníkového štítu rámovaného hladkou římsou. Sedlovou střechu kryjí tašky bobrovky, ze středu hřebene vyrůstá dvouramenný jetelový kříž. Celá hmota kaple stojí na omítaném soklu připojeném prostým zkosením.