kostel Narození Panny Marie

Volně stojící stavba obdélníkového půdorysu orientovaná na JV, s půlkruhovým závěrem kněžiště, obdélnou sakristií na JZ straně a čtyřbokou věží v průčelí. Pravá (JZ) boční fasáda členěna lesénovými rámy, prolomena jedním pravoúhlým vstupem a dvěma půlkruhově zaklenutými okny se šambránami a lištou (přední okno částečně zazděno). Vstup lemován kamenným ostěním s lištou a ušima s kapkami, v nadpraží rozeklaný fronton, po jeho stranách koule. Dřevěné masivní dveře. Sakristie je členěna lesénovými rámy a prolomena pravoúhlým vstupem od SZ a jednou okenní osou od JZ, okno pravoúhlé a kryté kovanou mříží. Levá (SV) boční fasáda prolomena dvěma půlkruhově zaklenutými okny se šambránami a lištou (přední okno opět částečně zazděno). Kněžiště osvětleno dvěma okny po stranách s půlkruhovými záklenky a profilovanými šambránami. Další okno, umístěné na podélnou osu, je slepé (půlkruhový záklenek a profilovaná šambrána). Na SV straně kněžiště pravoúhlý vstup s kamenným ostěním s lištou. Profilovaná korunní římsa nese střechu sedlovou, nad závěrem valbovou. Věž s hladkou fasádou má prolomen na středovou osu segmentově zaklenutý vstup, přístupný dvěma stupni; nad vstupem konzola s lucernou. V průčelí dvě nad sebou, na bočních stěnách po jednom obdélném střílnovém okénku. Zvonicové patro odděleno kordonovou římsou a prolomeno 3 x 1 okenní osou, půlkruhově zaklenutá okna jsou kryta dřevěnými okenicemi. Věž je zastřešena čtyřbokým zalomeným jehlanem, který vrcholí makovicí a jednoramenným křížem. Na hřebeni střechy sanktusová věžička s polygonální lucernou, cibulí, makovicí a křížem. Po pravé straně věže přístavba schodišťového tělesa pravoúhlého půdorysu, pravoúhlý vstup od SZ, osvětlení dvěma střílnovými okénky. Interiér: kněžiště zaklenuto konchou s výsečí a jedním polem valené klenby se styčnými výsečemi. Půlkruhově zaklenutý vítězný oblouk do 2 pilířů s římsovými hlavicemi odděluje kněžiště od lodi, která je zaklenuta valenou klenbou s třemi páry lunet. Stěny členěny zdvojenými pilastry s římsovými hlavicemi. Kruchta, nesená dvěma pilíři, je konvexně tvarovaná, její poprseň tvoří kované zábradlí. V zadní části za varhany nízké (150 cm) dřevěné, železem pobíjené dveře s motivy dvouocasých lvů. Kruchta je podklenuta valenou klenbou se třemi páry styčných lunet. Podvěží zaklenuto valeně. Dlažba z mramorových dlaždic (1984). Z kněžiště vpravo vstup do plochostropé sakristie, z ní schodiště na kazatelnu. Krov vaznicový s ležatou stolicí, středním a bočními sloupky. Materiál: kámen, cihla, vápenná omítka; krytina - azbestocementové šablony, plech (věž).