kaple sv. Vojtěcha

Zděná stavba obdélného půdorysu s půlkruhovou apsidou. Stěny vymezené lizenovým rámem. Dvoustupňový obloučkový štít. V bočních stěnách kasulové okno. Střecha sedlová, nad apsidou půlkuželová, krytá bobrovkami na šupinu. Z hřebene střechy vyrůstá hranolová zvonice s rozšířenou jehlancovou střechou. Interier plochostropý. Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu se zúženou půlkruhovou apsidou, orientovaná k východu. Prosté vstupní západní průčelí vymezuje úzký lizenový rám horizontálou navazující na profilovanou korunní římsu. V ose hladké stěny je prolomen prostý obdélný vstup osazený v síle zdiva dvoukřídlými dveřmi, kolmé špalety bez ostění. Zpoza zmíněné korunní římsy kryté plechem vyrůstá dvoudílný obloučkový štít, v ploše hladký, rozdělený horizontální římsou. Ve spodní části je prolomen malý zúženě valený výklenek, hrana štítu oplechovaná. Boční stěny vymezuje úzký lizenový rám horizontálou navazující na profilovanou podstřešní římsu, obíhající celou hmotu kaple. Mimo osu, blíže k presbytáři, je prolomeno kasulové okno v kolmých špaletách. Na loď navazuje poněkud zúžená půlkruhová apsida prolomená na východní ose malým kruhovým okénkem. Sedlovou, nad apsidou půlkuželovou střechu kryjí jednoduše kladené tašky. Ze středu hřebene střechy vyrůstá hranolová oplechovaná zvonice prolomená otevřeným obdélným prostupem s trojbokým zakončením. Čtyřhranná jehlancová oplechovaná střecha s rozšířenou základnou. Nízký omítaný sokl vyrovnávající nerovnost terénu.