evangelický kostel Dobrého Pastýře

Neorientovaný jednolodní sálový kostel bez chóru, krytý vysokou, strmou sedlovou střechou s námětky, s břidlicovou krytinou. S věží před jihozápadním průčelím, ukončenou nízkou cibulí. Průčelí jsou hladká, se symetricky umístěnými okny s půlkruhovými záklenky a ukončená předsazenou podstřešní římsou. Na jižním a severním průčelí jsou přistavěny polygonální přístavky schodišť na empory. Hranolové těleso věže člení jednoduché horizontální římsy na 3 patra, osvětlená úzkými okny, poslední patro tvoří oktogonální nástavec, krytý nízkou zploštělou cibulí, ukončenou lucernou a osvětlený okny s půlkruhovými záklenky. Hlavní římsa věže je dřevěná, bohatě profilovaná. Interiér kostela osvětlený 7 okny je zaklenut dřevěnou valenou klenbou, kterou pokrývá malba znázorňující otevřené nebe s anděly, v jejichž středu je Bůh Otec a symbol Ducha svatého. Postavy andělů drží pásky s citáty z Písma. Při JV, J a z části u východní stěny lodi jsou vestavěna 2 patra dřevěných empor s plným malovaným zábradlím, nesené dřevěnými sloupy. Výplně zábradlí jsou odděleny polokuželkami, jsou bohatě malovaná pestrými stylizovanými květy a na jižní straně opatřeny vročením „ 1712“. Dvě pole jižní empory a celá jihozápadní stěna lodi je vyplněna v 1. patře panskou oratoří a původně zasklenými okny, oddělenými kuželkami. Křížově klenutý prostor věže je v přízemí využit jako sakristie. Hlavní vstup do kostela je z jihu.