kostel Nejsvětější Trojice

Stěny kostela jsou členěny třemi, na JV dvěma obdélnými, půlkruhově zaklenutými okny s plochou šambránou, sledující jejich tvar. Mezi okny probíhají dvojice pilastrů na vysokém soklu, s profilovanými patkami a hlavicemi, nesoucí průběžný architráv s římsou dvakrát odstupňovanou a profilovanou. Na skosených rozích stavby jsou prolomeny portály s pravoúhlým kamenným ostěním. Hlavní vchod je přístupný třemi stupni. Někdejší malby nad vstupy se nedochovaly. Pyramidová střecha, krytá šindelem, má ve vrcholu umístěnou tříbokou zvonici se šindelovou trojbokou stříškou. Vnitřní stěny kostela jsou pokryty malbou, imitující členění stěn pilastry na profilovaných patkách, nesoucí hladké kladí, probíhající pod zaoblenými hranami stropu, pasy končící volutami vzpírají plochý strop. Na volutách nízkých jónských hlavic jsou zavěšeny květinové festony. Plochy mezi pasy jsou vyplněny figurálními biblickými výjevy ve fialové tónině, zachovaným dílem Kramolínovým: Abraham a andělé, křest Kristův, Vyslání apoštolů. Pod nimi při stěnách stojí tři oltáře, z nich na straně JZ vzácný oltář rokokový. Uprostřed prostoru je umístěn velký oltář barokní, nad ním se rozprostírá nástropní malba Uctívání kříže, novodobá kopie někdejší Kramolínovy kresby z r. 1783. Skosené rohy jsou uvnitř vyplněny vysazenými barokními emporami. Širší empora SV nese barokní varhany.