hřbitovní kaple Zmrtvýchvstání Páně

Drobná orientovaná stavba obdélného půdorysu, s jednou odstupněným opěrákem uprostřed západní strany. Fasády jednoduché, hladké. Vchod na severní straně jednoduchým pravoúhlým portálem s ostěním bez profilace. Nad vchodem hrotité okénko (bez kružeb), další dvě hrotitá okénka na západní straně. Střecha valbová, krytá taškami. Interiér: zaklenut dvěma poli křížové klenby s hranolovými žebry s okosením, oddělenými žebrovým pasem, ve vrcholcích kleneb hladké kruhové svorníky. Střední dvě žebra a pas se sbíhají v jednoduchých konzolách, krajní žebra jsou v nábězích osekána. Na západní straně zazděný vchod, který má zvenčí jednoduché kamenné pravoúhlé ostění bez profilace, zevnitř otvor se segmentovým záklenkem, bez ostění, se šikmou hlubokou špaletou. Na východní straně další zazděný vchod, protilehlý předešlému, zevnitř s kamenným ostěním s okosenou hranou, zvenčí otvor nepravidelný, zazděný smíšeným zdivem (původní kamenné ostění odstraněno?). Na severní straně stavby zazděný půlkruhový vítězný oblouk, zevnitř s kamenným ostěním s okosenou hranou a vysokými náběžními štítky, zvenčí nezřetelné (omítka). V interiéru byly v 2. pol. 19. stol. provedeny výrazné úpravy - zazdívky nové omítky a pseudogotická výmalba od autorů Korába a Weinlicha z Ústí (podpisy na konzolách klenby), datované letopočtem na svorníku r. 1886. Malby vytvářejí iluzívní architekturu se dvěma okny na východní straně. Malby jsou bez větší umělecké hodnoty.