kaple Panny Marie

Samostatně stojící kaple nacházející se ve svažitém zalesněném pozemku na místě pramene údajně léčivé vody. Kaple je obdélného půdorysu s užším kněžištěm s trojbokým závěrem a hranolovou věží předsazenou v průčelí. Střecha lodi je valbová, nad nižším závěrem půljehlancová, na věži cibule zakončená makovicí a křížem, krytinou je plech. Průčelí i ostatní fasády jsou členěny slepými arkádami složenými z pilastrů zakončených profilovanou římsou a profilovaných archivolt. Věž je v horní části opatřena lizénovými rámy. V ose průčelí je půlkruhově zakončený vstup, nad ním drobné kruhové okénko. Korunní římsa lodi obíhá i věž na průčelí, nad římsou je ve zvonicovém patře na třech stranách po jednom okně s půlkruhovým záklenkem. Nad oknem věže na průčelí je štukový kruh pro hodinový ciferník. Na bočních stranách lodi je po třech okenních osách. Na obou stranách závěru je po jedné okenní ose. Okna mají půlkruhový záklenek a jsou lemována profilovanými šambránami. Loď kaple je zaklenuta valenou klenbou, závěr polygonální klášterní klenbou. Na západní straně je kruchta s rovným podhledem a plným zábradlím. Interiér je střídmě zdobený ornamentem v malbě, loď i závěr obíhá římsa, vítězný oblouk má tvar segmentu. Dlažba je keramická. V dlažbě u vstupu je v terasové desce nápis: „ZAKLADATEL / JOS. LEICHERT / L 1902 P / K. R / J. BLAHÁK“.