kaple Nejsvětější Trojice

Volně stojící objekt obdélníkového půdorysu s půlkruhovým závěrem a čtyřbokou zvonicí v průčelí. Fasáda hladká se soklem je prolomena 1 + 1 okenní osou, okna segmentově zaklenutá. Průčelí se čtyřbokou věží je členěno lesénovými rámy. Na střední osu je prolomen pravoúhlý vstup, dveře z dřevěného masivu. V nadpraží úsek profilované římsy. Zvonicové patro prolomeno po jedné okenní ose, okna půlkruhově zaklenuta s profilovanými šambránami. Nad okny jednoduše profilovaná kordonová římsa. Podstřešní korunní profilovaná římsa nese čtyřboký stan s námětkem, vrcholící makovicí a dvouramenným křížem s jetelovým ukončením ramen. Nad lodí profilovaná korunní římsa a sedlová, nad závěrem valbová střecha. Materiál: smíšené zdivo (cihla, kámen), hladká vápenná omítka; střešní krytina – živičné obdélníkové probarvené šablony.