kostel sv. Bartoloměje

Jednolodní orientovaná stavba obdélníkového půdorysu s polygonálním závěrem kněžiště, sakristií v jeho prodloužené ose a čtyřbokou věží v průčelí. Boční fasáda členěna čtyřmi opěrnými pilíři a prolomena 1 + 4 okenní osou. Okna půlkruhově zaklenuta, na západní straně fasády mělký rizalit, členěný pilastry. Obdélná předsíň prolomena půlkruhově zaklenutým vchodem a jednou okenní osou, okno rovněž půlkruhově zaklenuto. Ustupující kněžiště členěno jedenkrát odstupňovanými opěrnými pilíři, dvěma od jihu a jedním od severu a prolomeno dvěmi okenními osami od jihu a jednou okenní osou od severu. Okna půlkruhově zaklenuta. Sakristie s hladkou fasádou je prolomena od jihu jedním pravoúhlým vstupem a od východu dvěma okenními osami. Okna pravoúhlá s parapetní římsou. Na severní straně schodišťový přístavek obdélného půdorysu, který je prolomen v přízemí jednou okenní osou na východ a v patře jednou okenní osou na sever. Okna půlkruhově zaklenuta. Na jižní straně přístavek bočního vstupu, vstup půlkruhově zaklenutý od jihu, obdélná okna od východu a severu. Pravoúhlý vstup s jednoduše profilovaným ostěním. Průčelí se čtyřbokou věží členěno soklem a bosáží, na osu prolomen vstup zaklenutý ustupujícím segmentovým portálem, nad ním okno kruhového tvaru s profilovanou šambránou. Průčelí završeno profilovanou kordonovou římsou a úseky vykrajovaného štítu, středem prochází věž. Další část věže členěna lesénovými rámy, na Z jedno kruhové okno se šambránou. Zvonicové patro prolomeno 4 x 1 půlkruhově zaklenutým oknem se šambránou. Okna jsou kryta dřevěnými žaluziemi, nad nimi kruhové hodinové ciferníky. Hlavní profilovaná římsa je nad hodinami půlkruhově vypjatá a nese cibuli s polygonální otevřenou lucernou, završenou druhou cibulí, jehlanem s makovicí a dvouramenným křížem. Loď je zastřešena sedlovou střechou, nad závěrem valbovou. V zadní části hřebene střechy sanktusník s polygonální otevřenou lucernou, cibulí, jehlanem, makovicí a dvouramenným křížem. Kněžiště zaklenuto valenou klenbou s dvěma dvojicemi valených lunet a konchou s lunetami do pilastrů s kompozitními a římsovými hlavicemi. Kněžiště je odděleno od lodi půlkruhově zaklenutým triumfálním obloukem. Loď plochostropá s kazetami. Stěny jsou členěny přízedními svazkovými pilastry a pilíři s římsovými hlavicemi. Kruchta je nesena dvěma pilíři a podklenuta třemi plackami. Poprseň kruchty plná, na svislou středovou osu konvexně vypjatá. V podvěží placka. Uvnitř kazet a na vítězném oblouku polychromované nástěnné malby (šablony) s motivem kříže a florálními motivy. Ve vrcholu vítězného oblouku titulus „IHS“. Malby provedl roku 1948 Josef Ježek z Bystřice pod Hostýnem. Ve zhruba jedné třetině lodi po pravé straně boční vstup, z presbytáře vlevo dvoupodlažní přípravna (ve spodním podlaží valená klenba s jednou dvojicí styčných lunet, horní podlaží plochostropé), z presbytáře přímo vstup do plochostropé sakristie. Dlažba lodi terazzová (1948), v presbytáři mramorové dlaždice (polovina 80. let 20. stol.) Krov: stojatá stolice. Materiál: smíšené zdivo (kámen, cihla), hladká vápenná omítka, fasádní nátěr. Krytina – pálená taška bobrovka (loď), měděný plech (věž).