měšťanský dům

Patrový, částečně podsklepený nárožní dům s valbovou střechou se nachází na komunikačně důležitém místě u Plešiveckých schodů při ústí Horské ulice do Plešiveckého náměstí. Klasicistní exteriér domu z roku 1839 přetrval do dnešní doby beze změn. Parter je na průčelní straně opatřen pásovou rustikou, která však nepřechází do obdélných vpadlin u oken a dveří. Nad dvojitou kordonovou římsou obíhající celý dům je fasáda hladká, stejně jako na jižní boční straně. Výplně okenních otvorů jsou dvojité, vnější křídla osazená v líci zdiva desetitabulková. Před hlavními domovními dveřmi jsou předloženy tři kamenné stupně. Střecha krytá pálenými bobrovkami je prosvětlena celkem pěti volskými oky. Na obou koncích hřebene střechy vystupují dvě zdvojená komínová tělesa.