výklenková kaple

Výklenková kaple se nachází mezi čp. 4 a čp. 5 u cesty ke Kojčínu. Štíhlá hranolová kaple je orientovaná k západu. V hlavním průčelí je velký valeně zaklenutý výklenek uzavřený novodobou kovanou mříží. Střecha sedlová krytá cihlami. Zděná cihlová stavba postavená na příčně obdélném půdorysu, orientovaná k západu. Poměrně štíhlé hranolové těleso kaple vyrůstá z mírně rozšířeného soklu připojeného pouhým zkosením. Sokl vyrovnává nerovnost terénu. Hlavní západní průčelí kaple je prolomeno velkým valeným výklenkem obdélného půdorysu, uzavřeným novodobou kovanou mříží. Výklenek je opatřen hladkým štukovým rámem bez parapetní římsy. Průčelí přechází volně do trojúhelníkového štítu rámovaného vystupující hranolovou a oblounovou obvodovou římsou. V ploše štítu je umístěn štukový nápis "JB 1880". Boční stěny hladké nečleněné, ukončené podstřešní římsou viz štít. Zadní stěna hladká, přechází přímo do trojúhelníkového štítu. Sedlovou střechu kryjí cihly, z přední části hřebene vyrůstá jednoduchý jetelový kříž.