papírna

Obdélná dvoupatrová stavba je situována při komunikaci Český Krumlov Větřní. Ze západní strany domu vede v prvním patře vzduchem spojovací chodba do zahrady, která kdysi patřila k Spirovské vile. Objekt završuje čtyřikrát odstupněná valbová střecha s horizontálními obdélnými větracími okénky. Do spodní části krovu je vsazeno 2. patro, které se na východě projevuje třemi vikýři, na západě přiléhá dvoupatrová přístavba, zvýšená o podlaží v roce 1925. Klasicistní objekt byl jednopatrový s mohutnou odstupněnou valbovou střechou. V 60. letech 19. stol. byl významně půdorysně i hmotově rozšířen o východní a západní trakty až do úrovně 1. patra. V r. 1925 vznikly: vestavba do spodní části krovu, spojovací chodba do Spirovské zahrady, nástavba 2. patra jižní přístavby atd.