měšťanský dům

Měšťanský dům se obrací hlavním průčelím k jihu do Panské ulice. Přízemí je zdobeno pásovou rustikou. Napravo je vsazen pravoúhlý portál s kamenným ostěním lemovaný stezkou po obvodu. Dveře s nadsvětlíkem jsou klasicistní, kazetové, dvoukřídlé s klapačkou a zdobenou hlavicí. Dveře s nadsvětlíkem jsou osazeny do pravoúhlého portálu s kamenným ostěním. Nalevo se nachází segmentově klenutý prostor výkladce a vstupu do obchodu v přízemí domu. Kordónová římsa odděluje nečleněnou plochu prvního a druhého patra, kde jsou nad sebou vždy dvě šestitabulková okna s jednoduchou páskovou šambránou. Výrazně předstupující korunní římsa je kryta prejzy. Volutový štít domu má plochu členěnu dvěma pilastry, které nesou dělící římsu a půlkruhově ukončený vrchol. Uprostřed štítu je vsazeno čtvercové okno do podkroví. Hrany štítu jsou kryty měděný plechem. Dům nese sedlovou střechu krytou bobrovkou. Severní, nečleněné průčelí má v každém podlaží dvě okenní osy a obrací se do společného dvora vnitrobloku.