kostel Nanebevzetí Panny Marie

Orientovaný, zděný, omítnutý, jednolodní kostel. Obdélná loď a vyšší, obdélné kněžiště s půlkruhovým závěrem. Po stranách kněžiště jsou přistavěny přízemní sakristie. Ze západního, užšího průčelí předstupuje ve formě mělkého středního rizalitu čtyřboká věž, která přerůstá střechu lodi a je zakončena cibulovou bání. Horní patro věže je po stranách připojeno k průčelí lodi krátkými trojúhelníkovými volutovými křídly. Nároží lodi jsou zaoblena. Všechna průčelí kostela člení kordonová římsa horizontálně do dvou pater a lisenové rámy. Okna se segmentovým záklenkem jsou rozmístěna do dvou pater. Střecha sedlová, krytá šindelem, věž krytá plechem. Interiér tvoří vysoký dlouhý sál s klenutým stropem, horizontálně dělený kordonovou římsou, osvětlený okny ve dvou úrovních nad sebou, s protaženým nižším kněžištěm.