měšťanský dům

Exteriér: Řadový dvoupatrový dům čp. 234 umístěn na mírně obdélné parcele. Ze tří stran je obklopen sousedními domy, průčelím směřuje do Krajinské ulice. Objekt je zastřešen sedlovou střechou s hřebenem kolmým k ulici, který je zakryt atikovým patrem. Klasicistní průčelí má dvě arkády podloubí, které jsou ukončeny stlačeným obloukem. Podpírány jsou mohutným omítnutným středovým pilířem a dvěma krajními pilíři stejného provedení. Přízemí je hladce omítnuté (dříve se mezi arkádami nalézal štukový vavřínový věnec s iniciálami majitele domu a letopočtem 1818). Podloubí je zaklenuto valenou klenbou s dvěma páry styčných trojbokých výsečí. Vlevo je přechod do podloubí sousedního domu ukončen segmentovým obloukem, vpravo půlkruhovým obloukem. Stěnu v přízemí prolamují dva široké vstupní otvory s polokruhovými oblouky (každý zabírá téměř polovinu šířky domu). Vpravo jsou umístěny dřevěné dvoukřídlé pravoúhlé dveře, na které navazuje půlkruhový nadsvětlík. Druhý otvor je prosklený, vede do prostor prodejny. Zbývající patra jsou o třech okenních osách, rozčleněna lizénovými rámy. Okna v první, druhém i atikovém patře jsou osazena v líci fasády, opatřena jednoduchými štukovými šambránami. V prvním a druhém patře jsou dvoukřídlá okna s pevným poutcem do "T". V atikovém patře jsou dvoukřídlá okna dělená do kříže. Průčelí ukončuje profilovaná korunní římsa krytá prejzovou krytinou.