měšťanský dům

Jednopatrový dům, loubí, volutový štít, pozdně barokní fasáda. Dvorní zástavba byla odstraněna koncem 20. stol., kdy tehdejší vlastník objektu – Komerční banka – vybudoval ve vnitrobloku parkoviště s nájezdní rampou. Dům byl koncem 20. stol. přestavěn a upraven pro potřeby Komerční banky. V současnosti (stav 2007) je nevyužívaný. Jednoposchoďový dům s dvojicí půloválných arkád loubí křížově zaklenutého podloubí a pozdně barokní fasádou datovanou 1776, která vrcholí štítem s volutovými křídly, střední díl vymezený pilastry obsahuje jedno obdélné okno. Štít je završený tympanonem ve tvaru stlačeně vypjaté římsy s postranními vodorovnými úseky. Oblouky loubí nesou omítnuté hranolové pilíře s pásovými hlavicemi, arkády jsou orámovány stuhovou šambránou s hlavním klenákem. V patře člení fasádu pilastry, probíhající při nárožích a mezi okny (3 okna), pod jejichž římsovými hlavicemi jsou zavěšeny „čabraky s kapkou“. Okna rámují stuhové šambrány s hlavními klenáky, parapet vyplňují zdvojené čabrakové motivy, na nichž jsou zavěšeny kapky a střapec. V čabrace pod středním oknem je vepsán letopočet 1776. Okna v patře jsou osazena v líci fasády, jsou dvoukřídlá, šestitabulková s příčníkem. Profilovaná hlavní římsa je kryta prejzy, nad ní je vztyčen štít s pilastry se zdobnými čabrakovými hlavicemi. V pilastry rámovaném středním poli štítu je obdélné okno a nad ním je ve štukovém rámci tvaru zvonu malba znázorňující stojící Madonu. Dvorní průčelí je hladké, nezdobné, s dřevěným bedněním štítu. Vrchol štítu je „seříznut“ polovalbou. Sedlová střecha je kryta pálenými bobrovkami v korunové skladbě.