dům - dvojdům

Dvojdům čp. 10 a 11 se nachází na území městské památkové zóny Vodňany a je situován na náměstí Svobody, na jeho jižní straně. Hlavní vstupní průčelí dvojdomu je orientováno k severu, do náměstí. Dvojdům s jednotným průčelím do náměstí je tvořem dvěma na sebe navazujícími domy, které jsou dispozičně propojeny a mají jednu společnou sedlovou střechu. Za domy se nachází obdélný dvůr, na kterém jsou situovány dvě dvorní křídla za hlavními domy, západní a východní. Za domem čp. 11 se nachází západní přízemní křídlo s pultovou střechou, kde jsou plochostropé prostory. Za domem čp. 10 se nachází dvorní východní přízemní křídlo čp. 217 s obytným podkrovím, které je zastřešeno pultovou střechou. Dvůr není na jihu ohraničen, volně přechází v pozemek st. parc.č. 69/2, který již není součástí kulturní památky.