měšťanský dům

Měšťanský dům se obrací šířkově rozvedeným průčelím k severu do prostoru Dlouhé ulice. Levá (východní) část domu nepatrně předstupuje ve formě rizalitu. Fasádu přízemí a prvního patra pokrývá renesanční psaníčkové sgrafito, druhé patro má fasádu hladkou a bez ozdob.Obnova renesanční fasády v r.1990 byla provedena psaníčkovými sgrafity v hnnědookrovém odstínu na bílém podkladu. Plastické prvky na fasádě představují pouze mezipatrová a korunní římsa. V přízemí domu se nachází pravoúhlý vstup s kamenným ostěním mezi párem obdélných oken, v rizalitu se otevírá segmentově klenutý široký vstup do přízemí domu. V prvním patře jsou tři nestejně vysoká okna s kamenným ostěním, a v rizalitu pak tři segmentově klenutá okna. V druhém patře nalézáme celkem šest stejných obdélných oken rozdělených na tři a zbývající tři v rizalitu. Na jižní fasádě domu obrácené do dvora, vyniká především dřevěná prosklená pavlač, která sahá přes obě patra domu. Do dvora vybíhá přístavek s podkovovitým schodištěm. Dům má sedlové střechy kryté bobrovkami. Nevelký prostor obdélného dvora je vydlážděn žulovými kostkami. Jeho obvod je na východní a severní straně vymezen hmotou domu čp. 30, na západě jej uzavírá dům čp. 31 a na jižní straně zděná omítaná zeď s korunou krytou prejzy. Ve dvoře je kamenná, zřejmě středověká studna.