kostel sv. Maří Magdalény

Zděná omítaná orientovaná jednolodní stavba s hranolovou věží v záp. průčelí, pravoúhlým užším presbyteriem a čtyřúhelnou sakristií při celé severní straně presbyteria. Střecha sedlová, krytá šindelem, na věži stonová, pobitá plechem. Fasády hladké (s výjimkou 2 opěráků u sakristie - původně podvěží snesené věže), s okny v lodi (po 2 z jihu i ze severu) obdélnými, segmentově zaklenutými, v presbyteriu obdélnými lomenými (1 lomené okno zazdno na jižním boku kostela). Věž členěna lisenovými rámy, 2 souběžnými římsami nad výškou hlavní římsy lodi a hlavní římsou, která se zalamuje do pětiúhelných štítků nad ciferníky hodin (zčásti chybějícími). V jižní stěně lodi a hlavní gotický lomený portál upravený na výklenek pro dřevěnou Kalvarii, chráněnou pultovou stříškou, v sev. stěně lomený portál částečným zadzěním změněn na půlkruhový. Podvěžím se vstupuje do plochostropé lodi s novým trámem v delší ose, na záp. straně na 2 dřevěných hranolových sloupcích dřevěná kruchta. Triumfální oblouk je půlkruhový, ústupkový a otvírá se do čtvercového presbyteria s jedním polem křížové klenby na masivních klínových žebrech spadajících na jednoduché konsoly. Sedlovým portálkem v sev. stěně se vstupuje do býv. podveří - sakristie, položené asi o 30 cm nad podlažím presbyteria, a zaklenuté jedním polem křížové klenby. V presbyteriu kamenná gotická mensa s výklenkem.