dům

Obytný dům s hospodářským areálem se nachází SZ směrem od náměstí Svobody, ve svahu nad starou silnicí do Čestic. Areál se nachází na území městské památkové zóny a tvoří významný urbanistický prvek ve městě. Areál obytného domu je tvořen hlavní přízemní budovou v JZ straně dvora, na kterou na jihu navazuje přízemní sýpka s vysokou půdní nadezdívkou. Na hlavní dům navazuje na západní straně stodola. Dvůr je na severu uzavřen hospodářskými klenutými přízemními budovani - maštalí a chlévy, které nejsou památkově chráněné. Zbývající část dvora na severu, východě a jihu je ohraničena ohradní zdí s bránou na jihu. Podél severní ohradní zdi jsou drobné hospodářské objekty - dřevníky, které jsou bez památkové ochrany.