obytné stavení s chlévy

Přízemní zděné stavení na obdélném půdorysu se sedlovou střechou a bedněným štítem tvoří jednu stranu čtyřbokého dvora usedlosti. Ve dvoře přesah střechy kryje podélné zápraží. Krytina střechy: částečně původní břidlicová na šindelu, částečně mladší eternit na šindelu. Původně vápenné obílené hladké omítky. Štítové průčelí je pravidelně členěné do tří os slepými nikami výškově obdélných oken, jejichž šambrány člení jemná profilace. Ve dvou krajních jsou v horní polovině prolomena ležatá okénka do chléva, s kovanými romantickými mřížkami. Zděnou část průčelí zakončuje bohatě profilovaná korunní římsa. Podlomení nad římsou je kryté břidlicí na šindelu, nad ním je lichoběžný štít s polovalbou, bedněných ze svislých překládaných prken. Pětice drobných větracích otvorů s půlkruhovým vykrojením horní části je uspořádaní ve dvou řadách nad sebou. Podélná strana domu, která se obrací do zahrady, je opět hladce omítaná, ukončená profilovanou římsou. Uprostřed je situovaný vstup do síně, bez ostění, s ležatým nadsvětlíkem. Uzavírají jej jednokřídlé klasicistní výplňové dveře o 2x3 výplních s slepé klapačce uprostřed. Horní výplně s motivem slunce, střední oválné a dolní kosočtverečné jsou zdobené svislým vrubováním. Fasáda vlevo od vstupu je nečleněná, vpravo se uplatňují dvě menší zamřížovaná okna komor ve špaletě bez šambrány. Vpravo při nároží se uplatňuje zvětšené okno do navazujícího chléva. je zasklené do ocelového rámu v drobném čtvercovém rastru. Na této straně se výrazně uplatňuje břidlicová krytina střechy a zděný komín. Krátké zadní průčelí je z větší části zapuštěné do svahu, v kamenném zdivu jsou z cihel vyzděné špalety a segmentové záklenky tří okének. Nad nimi vystupuje vysoká valbová střecha krytá břidlicí.