kaplička

Kaplička je drobná zděná stavba na obdélném půdorysu s valbovou střechou a stlačeným křídlovým štítem do ulice. Zdivo je hladce omítané a obílené, střecha nad ústupkovou cihelnou římsou je krytá eternitem. Průčelí má v ose široký segmentový vstup s kamenným ostěním se soklíky, v něm dvoukřídlé výplňové dveře (3x2 výplně). Horní výplně tvoří dřevěná mřížka z plochých baluster. Na zeleném podkladovém nátěru jsou malované barevné lidové květinové ornamenty. Štít, dole rozšířený podle tvaru římsy, má neurčitě tvarovaný prolamovaný obrys. V dolní části jej vymezuje pásek z kamene, střední pole vymezují dvě liseny, které vynášejí segmentovou plechovou stříšku, boky tvoří neurčitě zaoblená trojúhelná křídla, s ústupkem na koncích římsy. Střední pole obsahovalo v 90. letech 20. stol. malovanou ornamentiku na modrém pozadí, v současnosti recentní náčrt hlavy Krista.