fragmenty a arch. články

Ve hřbitovní zdi jsou zazděny fragmenty z původního kostela. Gotický portál - hrotitý, s bohatým profilováním dvěma hruškovitými profily a jedním oblounem, ostění z prutů, ve vrcholu se přetínajících a zdobených výžlabky. Sanktuarium - zazděné v portálu - je pravoúhlé, rámované výžlabkovým profilem, završené oslím hřbetem ukončeným křížovou kytkou. Dvě okenní kružby - trojlisté, s jednoduchou profilací ( tzv. jeptišky). Dále 3 klíčové střílny, kamenný svorník s hlavou vousatého muže. Vlevo od něj fragment ostění - rovné nadpraží s reliéfním vlysem. Vpravo od gotického portálu: náhrobník s rytým motivem kříže, jehož ramena se rozšiřují. Pod rameny kříže reliéfní geometrický ornament z polokruhových úsečí. Polokruhový portálek, kamenné ostění je na obvodu profilováno páskou. Ve vrcholu oblouku je vytesán letopočet 1624. Materiál - pískovec. Další půlkruhový portálek lemovaný páskou, ve vrcholu s vročením 1704. Mezi dochovanými architektonickými články a fragmenty z původního zděného gotického kostela z počátku 15. století nacházíme portály, sanktuář, kružby oken, svorník, klíčové střílny, maskaron a náhrobník.