kostel Božského Srdce Páně

Jednolodní kostel s kněžištěm ve formě apsidy se nachází na křižovatce ulic Rudolfovské a Lipenské. Jižní průčelí lodi se obrací do Rudolfovské ulice, kněžiště je otočeno k východu do Lipenské ulice. Směrem k severu navazuje v Lipenské ulici dvoupatrová budova Kongregace Sester Nejsvětějšího Svátosti. Střecha obdélné lodi kostela je sedlová krytá bobrovkami, z hřebene střechy u západního štítu vyrůstá hranolová, měděným plechem krytá zvonička s cibulovou bání na vrcholu. Apsida kněžiště je zakončena půlkuželovou střechou krytou plechem. Kostel - jednolodní s kněžištěm ve formě apsidy se nachází na křižovatce ulic Rudolfovské a Lipenské. Jižní průčelí lodi se obrací do Rudolfovské ulice, kněžiště je otočeno k východu do Lipenské ulice. Směrem k severu navazuje v Lipenské ulici dvoupatrová budova Kongregace Sester Nejsvětějšího Svátosti. Kněžiště má tvar nehluboké apsidy a nese kuželovou, plechem krytou střechu. Nízký kamenný sokl obíhá celou stavbu. Plášť člení jednoduché pilastry mezi kterými jsou vpadlá pole poměrně vysoké trnože zakončené parapetní římsou. Nad ní vyrůstají tři vysoké pilastry, které vytvářejí dvě vpadlá pole a jejich kompozitní hlavice nesou redukované trojdílné kladí. V každém poli je mělká nika s půlkruhovým záklenkem a štukovým ostěním se zdobeným parapetem a suprafenestrou nesoucí trojúhelný štítek. Jedná se o architektonické řešení a nápodobu nikdy neexistujícího okna proto, aby byla kompozičně vyvážena východní pohledová fasáda. Obdélná loď nese sedlovou střechu krytou bobrovkami. U západního štítu vyrůstá ze střechy hranolová, měděným plechem krytá zvonička s cibulovou bání na vrcholu. Také celou loď obíhá nízký kamenný sokl, na který navazuje poměrně vysoká trnož rozdělená krátkými na čtyři obdélná pole. V krajním západním poli je vložen hlavní a jediný vstup do kostela. Pravoúhlý vchod lemují po stranách svazkové pilastry nesoucí redukovanou podobu trojdílného kladí s triglify po stranách. A zcela ve vrcholu je pak nasazený rozeklaný fronton s prohnutými rameny. Z jeho středu vyrůstá latinský křížek se svatozáří. Nad parapetní římsou dělí pilastry fasádu na čtyři pole. Na volné ploše vyrůstá v odstupu vždy jeden pilastr, při nárožích jsou pilastry sdružené. Jejich kompozitní hlavice nesou redukované trojdílné kladí s korunní římsou. V každém poli je na ose umístěno okno s půlkruhovým záklenkem. Okna jsou po obvodu lemována štukovou paspartou, parapetem a ve vrcholu rozměrnou suprafenestrou, která končí segmentově vzdutou římsou. V ploše je pak dekorativně provedený náznak klenáku a nad ním hlavička anděla.