pivovar: sladovna s hvozdem a sýpkami

Západní stranu uzavřeného mírně svažitého prostoru předzámčí vymezuje půdorysně zalomená podélná stavba bývalé sladovny pivovaru s moderním věžovým hvozdem a sýpkami v patrech. Je převážně patrová, zděná, se sedlovým zastřešením, hvozd tvoří věžovitý útvar se stanovou střechou a polygonálním cihelným komínem. Směrem k zámku v pozadí navazuje křídlo bývalých koníren (samostatný prvek katalogu). Obě kolmo postavená křídla křídla mají převážně hladké omítky a profilovanou korunní římsu. Dvorní fasáda severního křídla je převážně sedmiosá, s ležatými sýpkovými okénky bez šambrán, chráněnými uvnitř špalet kovanými mřížemi. Místy novodobě upravené otvory. Nároží křídel je široce okosené. Na něj navazuje věžový hvozd s osově řazenými páry výškových segmentových oken ve 3 úrovních nad přízemím, ve dvou nejvyšších patrech s dřevěnými okenicemi. Dvorní fasáda středního křídla je sedmiosá, opět s profilovanou římsou, v patře se zachovanými sýpkovými okénky, opatřenými stuhovými šambránami. Zadní fasády jsou obrácené do zahrady. Severní křídlo je šestiosé, omítané strukturovanou omítkou s hladkou obílenou profilovanou korunní římsou. Přízemí je zakryto přístavky, v obou patrech jsou ležatá sýpková okénka s kamennými ostěními nebo lištovými šambránami. Okénka ve špaletách chrání provlékané kované mříže. Střední křídlo má do zahrady desetiosou fasádu obdobného typu s kamennými ostěními oken.