hospodářská budova - konírny

Bývalé konírny tvoří podélné jednopatrové zadní křídlo hospodářských budov na západní straně předzámčí, orientované přibližně severojižně, se sedlovou střechou. Křídlo hmotově i prostorově přímo navazuje na sladovnu a sýpky. Budovu dělí průjezd na dvě části, z nichž koncová s mladší konírnou má čp.706, kdežto druhá část, kde bývaly starší konírny, nemá číslo popisné. K této části směrem do zahrady přiléhá přístavba jízdárny z r. 1880. Exteriér: Nádvorní jedenáctiosá fasáda má hladkou omítku a je ukončena profilovanou římsou. Členění okenními a vstupními otvory je poměrně nepřehledné, odráží řadu stavebních změn. Uprostřed se uplatňuje převýšený půlkruhově zaklenutý průjezd, jehož podoba pochází zřejmě ze stavební úpravy r. 1867, stejně jako dvoje vrata v pravé části a šestitabulková okna vlevo. V patře se zachovala okna různého typu, převážně ležatě obdélného sýpkového provedení, s kovanými mřížemi a kamennými ostěními nebo stuhovými omítkovými šambránami. V některých se zachovala původní okenní křídla. Zahradní fasáda koníren je v severní polovině zakryta přístavbou jízdárny, jižní je částečně skryta přilehlou montovanou halou ze závěru 20. století. Hodnotnými prvky fasády jsou průjezd s kamenným portálem uprostřed a zaslepený vjezd pro koně s portálem, uprostřed jižní poloviny fasády (do nové konírny). Portály jsou profilované, v klenáku opatřené erbem. Sedlová střecha krytá pálenými taškami je na jihu zakončená štítem.