výměnek usedlosti

Samostatně stojící, zděný, přízemní, štítově orientovaný dům, dlouhý dle katastrální mapy 17,8 m a široký 8,6 m. Je osazený na mírně předstupujícím soklu. Štít je členěný třemi okenními osami. Kolem oken jsou jednoduché pasparty s krajovou páskou, osazené na profilovaný parapet. Okenní plochy jsou lemované lizénovým rámem, s podbrádkou v horních koutech. Přímo na rám je osazená korunní římsa, která je ukončena na boční fasádě a odděluje štít. Je profilovaná řadou oblounů a podbrádek. Nad římsou je stříška. Lichoběžníkový štít je členěný třemi okenními osami. V prostřední je situovaná obdélná nika se zaoblenými horními kouty postavená na parapetu. Pod parapetem jsou proti sobě dvě povislé snítky vinné révy s hrozny. Hrana niky je vykousnutá. Těsně nad nadpražím jsou vrypy. Mezi nikou a okny jsou plovoucí pilastry se stylizovanou iónskou hlavicí s přehnanými volutami, která nese abakus s vrypy. Z něho vychází dvě větévky ve tvaru V. Ty nesou horizontální profilovanou římsu, která rozděluje štít na dvě části a nad nikou se vzpíná. Mezi římsou a nikou je okřídlená vousatá hlavička. V nejvyšší části je kruhový průduch s profilovanou šambránou nad kterou je zavíjený drobný klenák. Štít je rámovaný profilovanou římsou. Jižní fasáda před světnicí ustupuje a vytváří tak prostor krytému náspí. Na zbytku objektu je hladká omítka opatřená bílou líčkou. K zadnímu štítu je přistavěný komín kotelny. Dispozice domu je podélný dvoutrakt. Vprostřed je vstupní síň sklenutá pruskou plackou. Vpravo, v prvním traktu je světnice s původním trámovým stropem, vlevo jsou plochostropé prostory na místě původních chlévů. Ve druhém traktu jsou plochostropé místnosti adaptované na kuchyň a spíž. Mezi síní a zadním traktem vede přímé jednoramenné schodiště do patra. Jedná se o svařenec z plechu, který bude v budoucnu opatřen dřevěnými stupni. Podkroví je adaptováno pro obytné účely. Částečně je prosvětlené okny ve štítě a částečně okny ve volských oknech, skloněnými šikmo vůči střešní rovině.