vodárenská věž

Vodárenská věž (výška 24 m) stojící v zámeckém parku, 100 m jihovýchodně od zámku, na okraji srázu k rybníku. Pětipatrová věžová stavba ze smíšeného zdiva, s úzce okosenými rohy, omítnutá hrubou omítkou je částečně zasazena do prudkého svahu. Půdorys téměř čtvercový, s jedinou prostorou v každém patře, nepodsklepený. Na straně srázu skarpovitá přizdívka z lomového kamene. Zastřešení za nízkou atikou není patrné. Tři spodní podlaží jsou zděná převážně z lomového kamene, cihly se vyskytují jen v obezdívkách ostění a v zazdívkách. V dalších dvou patrech je zdivo smíšené, v nejvyšším podlaží již převažují cihly. Na zdivu se zachovaly nesouvislé zbytky omítek a okrového nátěru. Ve spodní třípodlažní části jsou okénka výškově obdélného formátu převážně v kamenných ostěních s drážkou pro dřevěný rám. Ve stěně se zazděným osovým vstupem jsou v nároží zachovaná kamenná střílnovitá okénka ve třech úrovních (zřejmě od zrušeného nárožního točitého schodiště). Vyšší podlaží mají okénka bez ostění.