dům

Dům je s vestavěným podkrovím, s hlavním vstupem z Křížkovy ulice. Vzhledem k současnému využití domu ztratil tento vstup svůj původní dominantní význam a jako hlavní vstup do domu je dnes využíván zadní vchod z dvorku, který je propojen s ostatními částmi MěÚ průchodem z budovy čp.3-4. Jednopatrový dům o třech okenních osách s klasicizujícím průčelím členěným lisenovými rámy. Kolem oken i vstupních dveří jsou úzké plastické šambrány, okna v prvním patře mají výraznou, odstupňovanou podokenní římsu. Hlavní římsa pod vysokou valbou je výrazná, plastická. Vstupní dveře mají segmentový záklenek. Valbová střecha s měděnou krytinou s dozadu obráceným trojúhelným štítem má hřeben kolmý k ulici a je prostoupena krátkým úsekem sedlové střechy nad delší východní částí předního traktu. Zadní trakt má dvě fasády orientované do dvora sousedních domů čp.2 a čp 3-4, zároveň je sem orientován úzký pás severní fasády předního traktu bez oken. Všechny tři fasády mají hladkou omítku, východní fasáda zadního traktu a úzký pás severní fasády předního traktu mají výraznou odstupňovanou římsu.