zámek

Jednopatrový dvoukřídlý objekt bývalého zámku je renesančního původu, stavebně upravován byl zřejmě ve dvou fázích v baroku a ve druhé polovině 19. století; ve 20. století po roce 1918, v roce 1946 a následně v 70. letech. Objekt bývalého zámku je situovaný v jihovýchodní části obce; stavba je jednopatrová, její dvě křídla se stýkají v ostrém úhlu. V kratším východním křídle je hlavní, zaklenuté dvouramenné schodiště s podestami zaklenutými křížovými klenbičkami. Na jižním i severním boku schodiště jsou klenuté prostory disponovány dvoutraktově, plochostropé patro vychází v podstatě z dispozice přízemí. V západním čele západního křídle prostupuje obě podlaží - přes hloubku traktu - kaple. Navazující prostory zaklenuté hřebínkovou klenbou, probíhající ve starší fázi pravděpodobně přes celou hloubku křídla, byly druhotně předělené - zřejmě v souvislosti s úpravou komunikace do druhého podlaží. Východněji navazující prostory respektují jednotraktovou dispozici; z těchto prostor nejzápadněji položená byla druhotně předělena střední příčkou a pod klenby byly vloženy dva pasy rozpjaté přes hloubku křídla. K jižnímu průčelí západního křídla (při jv. nároží) přiléhá severní čelo novodobého hospodářského objektu. Západní stranu dvora vymezuje novodobý objekt kolny; východní, příjezdovou stranu uzavírá novodobá mříž s dvoukřídlovým vjezdem a brankou; na severu drátěný plot. Okrasná a užitková zahrada se rozkládá jižně od západního křídla bývalého zámku. Objekt stodoly je situovaný severně od dvora při komunikaci.