dům

Dům je obrácen východním průčelím do Klášterní ulice. Areál zahrnuje dům, ohradní zeď s vjezdovou bránou a brankou a dvůr. Objekt kůlny a ploty ve dvoře nejsou předmětem památkové ochrany. Průčelí domu je v přízemí trojosé. Obdélná okna rámovaná plastickými šambránami s klenákem ve vrcholu. Zřetelně vystupující horizontální, plechem krytá římsa odděluje dvouosý štít se segmentově vykrajovanými boky. Při patě štítu a v horní části při okrajích vystupují meandry. Okna ve štítu jsou rámována prostou obdélnou šambránou završenou jednoduchou suprafenestrou se segmentově prolamovanými boky a lilií ve vrcholu. V horní části štítu vynáší pár dovnitř obrácených horizontálních volut vrchol zakončený plechovou koulí.