měšťanský dům

Nárožní dvoupatrový dům, tvořící levou stranu ulice Špitálské, s hlavním průčelím do Smetanova náměstí a zadním průčelím do Toulovcova náměstí. Dům je trojkřídlý, orientovaný výrazně hloubkově. Hlavní průčelí je v přízemí prolomeno třemi oblouky arkád s polokruhovými záklenky na pilíře s římsovými hlavicemi, omítnuté žlutě. Přízemí je bosované, omítnuté bíle. Od patra jej odděluje jednoduchá kordonová římsa. Patro s pásovou bosáží je prolomeno třemi sdruženými okny, která mají profilovaná ostění, rovné suprafenestry a obdélné parapetní výplně s vegetabilními ornamentálními kompozicemi. Okna jsou šestitabulková. Druhé patro má hladkou omítku světle okrové barvy a rozvržení i typ oken a parapetní výplně stejné jako první patro. Chybí zde suprafenestry. Průčelí je zakončeno masivní profilovanou korunní římsou. Boční průčelí v přední části (hranol předního domu) opakuje stejné schéma fasády jako hlavní průčelí, má také tři okenní osy se sdruženými okny a v přízemí je místo dvou oblouků loubí vyznačeno jen ve štuku. Ve třetí ose přízemí je osazen segmentově zaklenutý pískovcový portálek s profilací na okraji ostění. Dvorní fasáda předního domu má tři okenní osy a v obou patrech dřevěné pavlače. Do prvního patra vede ze dvora schodiště, kolmé na uliční průčelí. Dvorek je vydlážděn čtvercovými betonovými dlaždicemi. Střešní konstrukce jsou valbové a sedlové, krov nezpřístupněn (dle sdělení majitele nová konstrukce), krytina břidlice.