měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům, orientovaný hloubkově, o třech okenních osách, s atikou. Fasáda tmavě okrové barvy s bílými architektonickými prvky. Přízemí je prolomeno jedním stlačeným obloukem loubí, který spadá na hranolové pilíře, obložené umělým kamenem, s rovnými hlavicemi. Přízemí omítnuto bíle, zakončeno plochou kordonovou římsou. V patře jsou hladce do fasády, na jednou odstupněné parapety osazena desetitabulková okna. Nad okny jsou suprafenestry na plochých konzolách, v krajních osách rovné, v prostřední segmentově vypjatá, rozlomená. Atika není od patra oddělena. Krajní osy mají lištové šambrány s klenáky uprostřed horní části. V horní čtvrtině jsou zaslepeny, spodní tři čtvrtiny zabírají žaluziová okna. Prostřední osa je zaslepená a je v ní namalováno osmitabulkové okno s bílými profily na černém pozadí. Nad oknem je vpadlá polokruhová suprafenestra. Fasádu zakončuje výrazná korunní římsa s plochou spodní částí a zubořezem. Zadní průčelí domu do dvora je čtyřosé s pološtítem. Okna patra jsou šestitabulková, okno ve štítu také, všechna jsou osazena do fasády hladce. Střecha je valbová, krytá eternitem, orientovaná hřebenem kolmo na průčelí. Loubí je sklenuto jedním polem valené klenby se styčnými lunetami. Stěnu domu prolamuje novodobý výkladec kombinující kovové rámy a skleněné výplně.