usedlost

Usedlost čp. 465 se nachází ve svahu u lesa, na východním okraji osady. Je orientována kolmo k uliční čáře, ve směru SZ – JV, s průčelím směrem k městu, stejně jako sousední usedlosti s dvory (vpravo u nároží s přestavbou čp. 464 a vlevo pak čp. 466, 467…) stoupajícími k závěru zástavby s rodinným domkem se zahradou (čp. 34). Severovýchodně usedlost přímo navazuje stěnou na sousední usedlost čp. 466. Jihozápadně dvorem navazuje na pozemek bývalé usedlosti čp. 464. Usedlost je postavena do tvaru "L". V přední části je v severovýchodním okraji parcely situována obytná část s přízemním domem, jihozápadně ve dvoře kolmo navazuje hospodářská část se stodolou. Na stodolu severovýchodně navazují stáje a chlév, jež jsou „v koutě“, provozně propojeny jak s obytnou částí, tak se stodolou. Areál zahrnuje obytné stavení, ohradní zeď s bránou a brankou, chlévy, stodolu a dvůr. Veranda, sklad na uhlí při boční stěně stodoly a další drobné přístavky na dvoře nejsou předmětem památkové ochrany.