zřícenina hradu Dolní Hrádek

Téměř zaniklá tvrz, jedna ze dvou tvrzí ve vsi, je situována na jihovýchodním okraji katastru obce na konci ostrožiny v záhybu říčky Chvojnice. Hradiště přibližného tvaru protáhlé kapky je orientované ve směru SZ-JV a směrem k řece kde svah spadá prudce dolů, je chráněno strmými svahy. Na ostatních stranách jej obloukem obíhá příkop a val. Příkop široký přibližně 10 m a je oproti hrádku doposud 3-4 m hluboký. V severozápadní části, kde ostrožina pokračuje, je příkop zasypán a objekt zde není nijak ohraničen. Průzkum v roce 1963 odhalil v hrázce na západním obvodu 2 m silnou hradbu vyzděnou z lomového kamene a byla objevena i další zděná zástavba. Délka vnitřního areálu objektu je cca 42 m a v nejširším místě má přibližně 20 m. Průměrná šířka se pohybuje kolem 10 m. Na severovýchodním a jižním konci areálu jsou vyvýšeniny přibližně čtvercového půdorysu. Na severu na nejvyšším bodě lze dle zbytků zdi dlouhých cca 10 m předpokládat věžovitou stavbu, možná hlavní hradní budovu.